Dynamiske rynker – Botox

Behandling af dynamiske rynker med Botox Vistabel

Hvad er dynamiske rynker?

Dynamiske rynker opstår, når vi bruger vores muskler til at danne ansigtsudtryk. Under ansigtsudtryk – f.eks når vi smiler bliver rynker omkring øjnene ofte fremtrædende og når vi rynker i panden bliver de lodrette linjer mellem vores øjenbryn mærkbare og kan med tiden blive dybere og dybere. Når vi er unge springer vores hud tilbage til sin oprindelige stilling, når vi er færdige med at foretage ansigtsudtryk (i hvile), men som vi bliver ældre sætter de dynamiske rynker deres præg på huden.

Hvad er Botox og er det kun til behandling af dynamiske rynker?

Botox er i dag en fællesbetegnelse for stoffet Botulinum A toksin, som er en meget kendt og gennemprøvet behandling af dynamiske rynker forårsaget af muskelspændinger i panden, mellem og omkring øjenområdet samt til visse rynker på næse og omkring mund og hage. Man anvender også Botox til behandling af spændingshovedpine, spasticitet og overdreven svedtendens. Behandlingen giver et hurtigt og effektivt resultat. Normalt vil der gå 7-14 dage før den optimale virkning indtræder. Botox indeholder stoffet Botulinum A toksin i meget små mængder. Der findes flere varemærker på markedet for Botulinum A toksin.

Botox behandling af dynamiske rynker

På Jydsk Lasercenter anvender vi varemærket Botox Vistabel, som er et “Golden Standard” varemærke og din sikkerhed for kvalitet. Lige fra forundersøgelse til behandling vil du være i sikre hænder hos hudlæge Frej Studstrup.

Historien bag Botox til behandling af dynamiske rynker

I 1800-tallet opdagede man, at pølseforgiftning (botulisme) fremkaldes af Botulinum Toxin, et stof, der udskilles af en bakterie og som virker ved at nedsætte bevægeligheden i muskler. Allerede dengang foreslog man, at stoffet i små mængder kunne bruges til sygdomme med for megen muskelaktivitet.

Først i 1980’erne var man kommet så langt, at man kunne bruge Botulinum Toxin til de første undersøgelser hos mennesker. Man begyndte at bruge Botox til patienter med for megen aktivitet i øjenmusklerne. Patienterne i undersøgelserne bemærkede, at samtidig med at deres sygdom bedredes, svandt rynkerne i de områder, hvor de havde fået indsprøjtningerne – og hermed var vejen banet for brugen af Botox til kosmetisk brug. Botox har således i næsten 25 år været brugt til at reducere ansigtsrynker, og der bliver årligt givet adskillige millioner indsprøjtninger med Botox til kosmetisk brug alene i USA.

Eksempler

Hvordan virker Botox på dynamiske rynker?

Botox forhindrer signaler mellem muskler og nerver. Derved afslappes musklen helt. Når musklen ikke kan trække huden, så glattes hudfolderne ud. Virkningen kommer gradvist i løbet af 1 uge og maksimalt efter 14 dage. Den første Botox injektion virker mellem 2 og 5 måneder. Ved næste injektion i samme område vil effekten ofte øges da botox behandlingen kan sammenlignes med at have en arm i gips. Muskulaturen bliver slappere og rynke “evnen” nedsættes.

Før Botox behandlingen

Konsultation med forundersøgelse, journaloprettelse samt mindst 7 dages betænkningstid påkræves af Sundhedsstyrelsen. Konsultationen hjælper dig med at bringe klarhed over hvilken behandling, der er den bedste for dig og hvilke eventuelle reaktioner, der kan opstå efter behandlingen. Du bør altid gøre opmærksom på dine eventuelle tidligere behandlinger eller sygdomme før en behandling.

Hvem udfører forundersøgelse og behandling?

På Jydsk Lasercenter er din sikkerhed og de bedst mulige resultater i forhold til dit ønske og behov af højeste prioritet. Forundersøgelse og behandling med Botox Vistabel udføres kun af speciallægen. Du er således garanteret fuld tryghed før, under og efter behandlingen.

Under behandlingen

Huden sprittes af i det område som ønskes behandlet. Botox sprøjtes ind i huden med en nål, som er så tynd at det næsten ikke er forbundet med nogen ubehag og det kræver ikke bedøvelse. Behandlingen udføres af speciallæge Frej Studstrup og behandlingen varer i alt kun ca. 10 min. Behandlingen har ingen indflydelse på følesansen i huden.

Efter behandlingen

Der kan være små hævelser i området svarende til indstiksstederne i huden. Dette forsvinder oftest i løbet af få timer eller indenfor 1 døgn. Der kan også komme en lille blødning under huden som et blåt mærke og dette vil kunne ses i lidt længere tid.

Bivirkninger

Der kan optræde let hævelse eller rødme efter behandlingen. Nogle oplever forbigående hovedpine efter behandlingen. I sjældne tilfælde kan musklen til det øvre øjenlåg påvirkes. Dette er ikke en permanent tilstand, men vil aftage over nogle uger. Påvirkning af muskulaturen omkring de behandlede områder kan give utilsigtet virkning. Dette er heldigvis yderst sjældent.

Hvem kan ikke behandles med Botox

Hvis du er gravid eller ammer må du ikke få behandling med Botox på Hudklinikken/Jydsk Lasercenter. Hvis der er infektion i huden i området omkring behandlingsstedet skal behandlingen udskydes til infektionen er væk.

En ledsager er altid velkommen til at være tilstede under konsultationen og behandlingen.

Scroll to Top