Hårfjerning – laser

Hårfjerning med laser

Vi udfører hårfjerning med MedioStar NeXT laser fra Asclepion Laser Technologies

Hår gennemløber 3 faser: VÆKSTFASE, HVILEFASE og AFSTØDNINGSFASE. Der opnås markant hår reduktion af mørke hår som er i vækstfase, men alle hår er ikke i samme fase på samme tid. Derfor vil resultatet af behandlingen variere fra gang til gang. Af samme grund kan alle hår ikke fjernes fuldstændigt, men mængden af mørke hår vil reduceres. Laserlyset ledes af det mørke farvestof i håret ned i hårsækken. Denne opvarmes og går til grunde. Derfor kan lyse og røde hår ikke behandles med denne type laser.

Før laserbehandling

Konsultationen hjælper dig med at bringe klarhed over hvilken laserbehandling, der er den bedste for dig og hvilke eventuelle reaktioner, der kan opstå efter behandlingen. Du bør altid gøre opmærksom på dine eventuelle tidligere behandlinger eller sygdomme før en behandling.

Konsultation med forundersøgelse, samtykke og journal oprettelse er påkrævet af Sundhedsstyrelsen. Behandling kan opstartes samme dag som forundersøgelsen finder sted. Der er således IKKE krav om betænkningstid som ved visse andre kosmetiske behandlinger.

Du må ikke være for brun inden behandlingen. Hårene må ikke plukkes med pincet eller fjernes med voks 1 måned før behandling. Hårene skal skrabes af 1-2 døgn før behandlingen.

Hvem udfører forundersøgelse og laserbehandling?

Forundersøgelse og behandling udføres af speciallægen eller af sygeplejersken og speciallægen i fællesskab. Du er således garanteret fuld tryghed før, under og efter behandlingen.

Under laserbehandling

Behandlingen føles som en stikken i huden. Nogle hudområder kan være mere følsomme og måske opleves en vis smerte når hårene rammes. Det er ikke en smerte, som er tilstede efter behandlingen.

Efter laserbehandling

Huden kan være lidt rød og der kan være lidt hævelse omkring det enkelte hårstrå – som ved gåsehud. Dette forsvinder i løbet af nogle timer. Nogle skal efterbehandle med en salve, som udskrives efter behandlingen. Du kan se alle hårene efter behandlingen. De skal først skubbes op til hudoverfladen, hvilket sker i samme tempo som de øvrige hår vokser, ca. 0,1 mm pr. døgn. Resultatet efter en behandling kan tidligst vurderes 2-3 måneder efter. Huden bør ikke udsættes for sollys i 1-2 måneder efter behandlingen, eller sålænge huden virker påvirket. Du bør ikke skrabe hårene af i det første døgn, da det kan give for meget irritation i huden.

Bivirkninger ved laserbehandling

Forbrænding af huden ses yderst sjældent, men kan opstå hvis huden umiddelbart har været udsat for sollys eller er for mørk. Derfor kan du opleve at måtte udsætte din tid fordi huden er for mørk. Mange mørke og tykke hår på et lille område kan endvidere give en utilsigtet kraftig reaktion. Forbrænding af huden vil vise sig umiddelbart under behandlingen.

Hvor mange laserbehandlinger er nødvendigt?

Det er meget individuelt hvor mange laser behandlinger, den enkelte føler er tilstrækkeligt. Der vil være nogle hudområder, hvor hårene lettere forsvinder fra end andre. Behandlingen kan gentages så snart huden ikke længere er påvirket af seneste laserbehandling men vi anbefaler at der minimum går 1 måned da der skal være nye hår i “vækstfase” før behandlingen er effektiv. Der vil være enkelte, som ikke vil opnå den ønskede effekt af laser behandlingen, fordi hårene ligger for dybt i huden. Det kan være et problem på den nederste del af ryggen hos mænd og på bagsiden af lårene hos kvinder.

En ledsager er altid meget velkommen til at være tilstede under konsultation og behandling.

Scroll to Top