Karsprængninger – laser

Fjerne karsprængninger i ansigt, på hals og på bryst

Karsprængninger på ansigt, hals og bryst kan være en del af aldringsprocessen men fremskyndes hos nogen ved for meget sollys. Også solarium kan fremskynde processen. Flere typer hudsygdomme kan give karsprængninger, bl.a. Rosacea. Karsprængninger kan også være en følgevirkning efter strålebehandling for kræftsygdomme eller i forbindelse med forskellige typer medicin som f.eks. Prednisolon. Vi fjerner karsprængninger med IPL, Lumenis One Laser og Syncro Laser. Lyset fra laseren opsuges af karrene, som efterfølgende ødelægges af opvarmningen. Det kan føles lidt varmt i huden under behandlingen og der kan være let rødme i området lige efter.

Eksempler

Hvem udfører forundersøgelse og laserbehandling?

Forundersøgelse og behandling udføres af hudlægen eller sygeplejersken i fællesskab med hudlægen.

Før laserbehandling

Forundersøgelse, samtykke og journal oprettelse påkræves af Sundhedsstyrelsen før behandling. Behandlingen kan opstartes samme dag som forundersøgelsen – der er således IKKE en betænkningstid påkrævet som ved visse andre kosmetiske behandlinger. Konsultationen hjælper dig med at bringe klarhed over hvilken behandling, der er den bedste for dig og hvilke eventuelle reaktioner, der kan opstå efter behandlingen. Du bør altid gøre opmærksom på dine eventuelle tidligere behandlinger eller sygdomme før en behandling. Huden skal være så lys som mulig. Make up skal afrenses inden behandlingen.

Efter laserbehandling

Huden må ikke udsættes for sollys i 2 måneder efter behandlingen. Hudlægen kan ordinere efterbehandling med cremer/salver. Du kan anvende dine cremer og make-up 2 timer efter behandlingen, hvis ikke andet ordineres.

Bivirkninger

Det er almindeligt med let rødme og hævelse i området. Huden kan blive misfarvet og skjoldet, hvis den udsættes for sollys i op til 2 måneder efter behandlingen eller hvis man er for solbrun under behandlingen. Derfor vil nogen opleve, at behandlingen må udsættes i sommerhalvåret. Er huden solbrændt optager den mere lys fra laseren og derved er der risiko for sårdannelser men efterfølgende lysfarvning af huden og i sjældne tilfælde ardannelse.

Fjerne karsprængninger på ben

Karsprængninger på ben behandles med Lumines One Laser eller Syncro Laser. Karsprængninger på benene kan ofte være en arvelig tilstand, som langsomt udvikler sig over en årrække. Graviditet, overvægt, stående arbejde og sygdom i benene kan fremme udviklingen.

Før laserbehandling

Inden den første behandling får du undersøgt dine ben af speciallægen. Hvis du f.eks. har åreknuder kan det være tilrådeligt at få opereret disse først, da der ellers er for stor risiko for, at du blot får nye karsprængninger, selvom du har fået en optimal behandling. Det er vigtigt at huden er så lys som muligt for at kunne dosere laserenergien korrekt og dermed undgå bivirkninger. Derfor frarådes solbadning inden behandlingen.

Efter laserbehandling

Det behandlede område kan være rødt og hævet i op til 1 døgn efter behandlingen. Der kan komme en let overfladisk ru fornemmelse hen over karrene. Dette forsvinder i løbet af få dage. Man bør undgå at udsætte området for sollys i 2 måneder efter behandlingen. Sollys kan give misfarvninger af huden.

Bivirkninger

Sår eller vabeldannelse især hvis huden er for mørk eller har været udsat for sollys eller solarium kort før behandlingen. Sjældent ses tab af hudfarve (lysning). Mørkfarvning og lysning af huden vil som regel udviskes over en længere tidsperiode – for nogen op mod 1-2 år.

En ledsager er altid meget velkommen til at være tilstede under konsultation og behandlingen.

Scroll to Top